Knelpunt Zinkweg / 1e kruisweg

Dit is een inventarisatie van de knelpunten op de Zinkweg en de 1ste Kruisweg in Oud-Beijerland. Het betreft de Zinkweg vanaf de N217 tot aan het Vuurbaken met daarin het buurtschap Zinkweg. De belangrijkste problemen zijn:

  1. Asfaltering buurtschap Zinkweg en 1ste Kruisweg en niet het buitengebied van WSHD

  2. Talud ongelijk, asfalt is afgebrokkeld en diep

  3. Belijning ontbreekt

  4. Verkeer rijdt te hard, zowel in de 30 km en 60 km zones.

  5. Onveilig door het ontbreken van een fietspad en wandelpad

  6. Hogere verkeersbelasting tijdens de spituren, de Zinkweg wordt gebruikt als sluiproute

  7. Veel vrachtverkeer

  8. Veel drukte door halen en brengen voetbal Zinkwegse Boys

Toelichting:

  1. Buurtschap Zinkweg en de 1e Kruisweg

De gemeente Hoeksche Waard is de beheerder van het buurtschap Zinkweg en een stuk van de 1ste Kruisweg. Het Waterschap is de beheerder van de Zinkweg vanaf de N217 en vanaf het buurtschap tot aan het Vuurbaken. In het buurtschap Zinkweg zijn recent alle leidingen vervangen, het wachten was nog op het aanbrengen van glasvezel dan zou deze weg opnieuw geasfalteerd worden. De opdrachtgever is de gemeente Hoeksche Waard. De stukken Zinkweg voor en na de buurtschap worden niet meegenomen in het plan omdat deze stukken dijk onder het waterschap vallen.

Als bewoners van de Zinkweg hebben wij bij de gemeente en bij het waterschap aan de bel getrokken om met klem te kijken naar de verkeersveiligheid voor zowel het buurtschap als de Zinkweg en dit gezamenlijk aan te pakken voordat men start met het asfalteren.

Het antwoord wat wij kregen is dat voor wat de Zinkweg betreft wij bij het waterschap moeten zijn en dat de plannen voor wat betreft het buurtschap uitgevoerd gaan worden zoals aanbesteed.

Waterschap geeft niet thuis en gemeente Hoeksche Waard voert dus zijn eigen plan uit.

In het kader van het   gezamenlijk optrekken richting veiligheid op de dijken tussen de Burgemeester en de Dijkgraaf wil ik met klem erop aandringen om voor de Zinkweg en de buurtschap een gezamenlijk veilig verkeersplan te maken dat door beide overheden wordt gedragen.

  • Het asfalt van het talud op de gehele Zinkweg is afgebrokkeld en op sommige plaatsten erg diep. Dit levert onveilige situaties op voor fietsers en voetgangers want er is geen uitwijkmogelijkheid.Op de gehele Zinkweg ontbreekt de belijningOp de stukken Zinkweg die bij het waterschap behoren is de maximumsnelheid 60 km per uur. In het buurtschap is een maximale snelheid van 30 km per uur toegestaan Deze maximum snelheden worden heel vaak overschreden zowel door auto’s als ook door landbouwvoertuigen, waarvoor wettelijk een lagere maximum snelheid geldt. Er wordt niet gehandhaafd. Wij pleiten voor een maximumsnelheid van 30 km op de hele Zinkweg, snelheidsbeperkende maatregelen en handhaving. (Ik denk dat je dan eigenlijk pleit voor overdracht van stukken van het waterschap omdat normaal 30 binnen de bebouwde kom valt?)De Zinkweg is een populair wandel – en fietsgebied. Veel schoolkinderen gaan op de fiets naar school en terug. Ook rollerskaters en paarden zijn vaak te gast op de Zinkweg. Echter, de dijk is erg onveilig voor fietsers en recreanten door het ontbreken van een fiets en wandelpad.

    • Tijdens de spitsuren is het zeer onveilig om te fietsen of te wandelen op de Zinkweg. Er is veel autoverkeer dat met hoge snelheid de vouwen uit je broek rijdt. De hond uitlaten rond 8 uur ’s morgens en rond 17 uur ’s middags is ronduit gevaarlijk.

Aanvulling oproep verkeersveiligheid dijken

Het betreft de zinkweg vanaf de N217 tot aan het vuurbaken deze weg wordt onderbroken door het buurtschap Zinkweg, in dit buurtschap  is de 1e kruisweg een weg die ook in dit kader aandacht vraagt

Van de  zinkweg in het buurtschap is de beheerder de gemeente hoeksche waard. De zinkweg die hier op aansluit van af de N217 en van af het buurtschap tot aan het vuurbaken  is de beheerder het waterschap

In het buurtschap zijn recent alle leidingen vervangen , het wachten is nog op het aanbrengen van glasvezel dan zou deze weg weer opnieuw worden geasfalteerd. Kosten gemeente Hoeksche waard. Inmiddels uitgesteld tot voorjaar 2024.

Als bewoners van de Zinkweg hebben wij bij de gemeente en het waterschap aan de bel getrokken om toch voor dat men start met het asfalteren met klem te kijken naar de verkeersveiligheid voor zowel het buurtschap als de zinkweg en dit gezamenlijk aan te pakken voor wat betreft dit belangrijke item.

Het antwoord wat wij kregen is dat voor wat de zinkweg betreft wij bij het waterschap moeten zijn en dat de plannen voor wat betreft het buurtschap uitgevoerd gaan worden zoals aanbesteed.

Waterschap geeft niet thuis en gemeente Hoeksche Waard voert dus zijn eigen plan uit.

In het kader van het   gezamenlijk optrekken richting veiligheid op de dijken tussen de Burgemeester en de Dijkgraaf wil ik met klem er op aandringen om voor deze zinkweg en het buurtschap een gezamenlijk veilig verkeersplan te maken dat door beide overheden wordt gedragen.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb